Rukomet

Rukometaši Čelika drugi na kraju polusezone, jesenji prvak Gradačac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši Čelika drugi na kraju polusezone, jesenji prvak Gradačac – Nakon 11.kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, nastupa pauza u takmičenju do kraja februara 2021.godine. U proteklom 11.kolu zenički prvoligaši imali su polovičan učinak, Čelik je pobjedio kod kuće ekipu Krajine sa 41:25, dok je Čelik Junior poražen u Jajcu sa 28:23.

Nakon jedanaest odigranih kola u jesenjem dijelu prvenstva Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, grupa sjever, rukometaši Gradačca osvojili su prvo mjesto i tako stigli do naslova jesenskog prvaka.

Ove sezone Gradačac je, zajedno s ekipom RK Čelik, glavni favorit za plasman u elitni rang bh. rukometa, Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Na zimsku pauzu Gradačac odlazi s maksimalnim učinkom, jedanaest pobjeda u isto toliko odigranih utakmica i 33 osvojena boda.

Zenički RK Čelik ostvario je deset pobjeda i jedan poraz i to na gostovanju u sedmom kolu, od direktnog rivala u borbi za prvo Prve lige Federacije BiH, grupa Sjever, ekipe Gradačca (26:28), što je bilo dovoljno za drugo mjesto na tabeli sa 30 bodova.

Na današnjem prijemu delegacije RK Čelik kod gradonačelnika Kasumovića, predsjednik RK Čelik, Pane Škrbić, je optimistički izjavio:

-Što se tiče natjecanja, idemo sto posto u Premijer ligu. Zadovoljni smo, ali ne u potpunosti jer nismo pobijedili u Gradačcu. Svi stručnjaci kažu da je “Čelik” najbolji rukometni klub u državi. Imamo šanse da u Zenici pobjedimo Gradačac sa tri gola i tako odemo u Premijer ligu -, kazao je Škrbić.

Drugi zenički prvoligaš, ŠR Čelik Junior, jesenji dio sezone završio je učinkom od sedam pobjeda i četiri poraza. Trenutno zauzimaju treće mjesto na tabeli, a konačna tabela jesenje sezone dobit će se nakon odigravanja dvije odgođene-zaostale utakmice i to iz 6.kola Krajina – Žepče i 9.kola Jajce – Kakanj i rezultati ovih utakmica mogu uticati na redosljed na tabeli.

Prvo proljetno kolo, odnosno 12. kolo prvenstva u Prvoj ligi FBiH, grupa Sjever, igra se 28. februara 2021. godine,  RK Čelik ugostit će rukometaše Donjeg Vakufa, dok ŠR Čelik Junior gostuje kod lidera na tabeli. ekipi RK Gradačac.

Sve utakmice jesenjeg dijela sezone odigrane su bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa (COVID-19) u cijelom svijetu, a prema epidemiološkom protokolu.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno