Rukomet

FOTO: Rutinska pobjeda rukometaša Čelika nad Krajinom iz Cazina u zeničkoj Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Rutinska pobjeda rukometaša Čelika nad Krajinom iz Cazina u zeničkoj Areni – U utakmici 11. kola Prve rukometne lige Federacije BiH, grupa Sjever, rukometaši Čelika bili su domaćini ekipi Krajine iz Cazina.

Zasluženu i očekivanu pobjedu u ovom meču ostvarila je favorizovana ekipa zeničkog Čelika.

Rezultat: RK Čelik – RK Krajina Cazin  41:25  (23:13);

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, prema epidemiološkom protokolu, bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa (COVID-19) u cijelom svijetu.

Sudije su bili D.Dučić i M.Hadžić, delegat Eldar Hurić

Isključenja: RK Čelik 16 minuta, RK Krajina 6 minuta

Sastav ekipe Čelika i postignuti golovi

Haris Muhić, Adnan Sumbuljević 10, Riad Polić, Mirsad Čelenka 4, Aldin Begagić, Faris Mrako, Admir Kišić 11, Ante Dragičević 6, Adi Mešinović 7, Slaven Šijaković, Mario Filipović, Edin Gušić, Dženan Hodžić, Mensur Hadžić 3. (Trener Seldin Rizvanović, službeno lice Pane Škrbić).

Kod gostiju iz Cazina, trenera Harisa Osmanagića, strijelci su bili: Amar Omanović (8), Mirnes Rekić (6), Adem Ćatić (5), Arman Abdagić (4), te Eldar Kajtazoviić i Ismar Abdagić po jedan gol.

Najefikasniji kod Čelika: Admir Kišić (11) Adnan Sumbuljević (10) i Adi Mešinović (7) golova.

 Utakmica u Zenici dva neravnopravna protivnika između starijeg zeničkog prvoligaša, favorizovane ekipe Čelika i Krajine iz Cazina, koji je došao sa osam mladih rukometaša i sa pretposljednjeg mjesta na tabeli i omjerom od nula pobjeda, jedan remi i osam poraza, jedan bod.

Od prve minute vidjela se razlika o kvalitetu ekipa što pokazuje i rezultat na kraju prvog poluvremena od 23:13. U drugom poluvremenu isti odnos snaga, trener domaćih Seldin Rizvanović je dosta rotirao, jer ima dužu klupu i dosta kvalitetnih pojedinaca za razliku od gostiju iz Cazina.

Na kraju je rezultat, ubjedljivih i zasluženih plus 16 golova za RK Čelik, 41:25.

Tako je RK Čelik ostvario desetu pobjedu uz jedan poraz i to na gostovanju u sedmom kolu, od direktnog rivala u borbi za prvo Prve lige Federacije BiH, grupa Sjever, ekipe Gradačca (26:28), što je bilo dovoljno za drugo mjesto na tabeli sa 30 bodova.

Nakon jedanaest odigranih kola u jesenjem dijelu prvenstva Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, grupa sjever, rukometaši Gradačca osvojili su prvo mjesto i tako stigli do naslova jesenskog prvaka.

Ove sezone Gradačac je, zajedno s ekipom RK Čelik glavni favorit za plasman u elitni rang bh. rukometa, Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sinoć je ekipa Gradačca kod kuće u 11. kolu savladala RK Travnik sa 51:29. Na zimsku pauzu Gradačac odlazi s maksimalnim učinkom, jedanaest pobjeda u isto toliko odigranih utakmica i 33 osvojena boda.

Parovi 11.kola

Čelik – Krajina 41:25

Gradačac – Travnik 51:29

Jajce – Čelik Junior

Žepče – Bosna TS Tešanj

Rudar (B) – Kakanj

Sana 7 – Donji Vakuf

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno