Košarka

U nedjelju prva utakmica Finala A1 lige za prvaka – U Srebreniku KK Gradina – OKK Čelik (19,30h)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju prva utakmica Finala A1 lige za prvaka – U Srebreniku KK Gradina – OKK Čelik (19,30h) – Ove nedjelje u Srebreniku igra se prva finalna utakmica play off-a za prvaka A1 lige KSBiH.

Sastaju se domaća KK Gradina i zenički OKK Čelik sa početkom u 19,30 sati u sportskoj dvorani u Srebreniku.

Sudije susreta su Mirza Palo, Tarik Nikšić i Samir Kadrić (svi Sarajevo), komesar Edim Duraković (Tuzla).

Kao što smo već objavljivali, košarkaši Čelika najveće su iznenađenje A1 lige u ovoj sezoni. Zeničani su jedva krenuli u novu sezonu, ekipu su faktički skupljali na ulici pred početak prvenstva, bez priprema krenuli su u novu sezonu s ciljem da izbore opstanak ili neko mjesto u sredini tabele. Ipak, zahvaljujući predanom radu trenera Armela Mujakovića, njegovog pomoćnika Edina Varupe, te svih košarkaša, Čelik će igrati finale play-offa protiv Gradine za ulazak u najviši rang takmičenja.

Na poziv trenera Armela Mujakovića ekipi se priključio i iskusni Adi Bambur, što se potvrdilo kao odličan potez. Bambur je u izjavi za Sportsport.ba govorio o proteklom prvenstvu, te o ekipi Gradine i finalnoj utakmici…

– Mi smo plasmanom u play off, a zatim i plasmanom u finale ostvarili i više od zacrtanog cilja. Dobro znamo kako smo krenuli u sezonu, s kakvim smo se problemima susretali i gdje smo sad. Kada je u pitanju utakmica u Srebreniku, mi idemo rasterećeni. Motiva nam ne može nedostajati, borimo se za naš grad i klub da vratimo tamo gdje mu je i mjesto, a to je među najbolje klubove u BiH.

Gradina je ove sezone u dva navrata porazila Čelik i to je jedina ekipa koja nas je u regularnom dijelu sezone pobijedila kod kuće.

Znamo dobro protiv koga igramo, očekujem paklenu atmosferu u Srebreniku, ali svjesni smo i mi kakvu priliku imamo. Atmosfera u našoj ekipi je odlična, treniramo dobro i vjerujemo da možemo do iznenađenja u nedjelju. Oni su realno papirnati favoriti, ali mi ćemo pokušati da im pomrsimo račune. Idemo igrati svoju košarku, s kojom smo dokazali da možemo igrati i pobijediti svakoga u ligi. Veliki vjetar u leđa biće nam i naši navijači, koji nas bodre na svakoj utakmici ove sezone -, kazao je za SportSport.ba Adi Bambur.

Bambur je na skoro svim utakmicama u ovoj sezoni imao double-double učinak poena i skokova, tako da i od njegovih igara dosta zavisi ishod finalne serije protiv ekipe Gradine.

Finale se igra na dvije dobivene utakmice, a eventualna treća utakmica-majstorica, igrala bi se u Srebreniku, zbog boljeg plasmana Gradine u ligaškom dijelu takmičenja.

Želimo mnogo sportske sreće košarkašima OKK Čelik u ovoj finalnoj seriji i da budu ekipa iz Zenice u najvišem rangu sporta u BiH u narednoj sezoni.

E.Imamović
Foto arhiva OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno