Info

U narednim danima padavine s temperaturama do 18 stepeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U narednim danima padavine s temperaturama do 18 stepeni – Jutros je u većem dijelu zemlje oblačno vrijeme s kišom. Djelomično vedro i bez padavina je na području Krajine, javlja Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosile su na Bjelašnici četiri, u Sarajevu 14, u Mostaru 18, a Neumu 21 stepen.

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Djelomično vedro na području Krajine. U Bosni je moguća slaba kiša, a više padavina u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

U Sarajevu je vrijeme oblačno, povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHZMBiH).

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab južnog smjera. Jačanje juga tokom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje do 11, a majviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U subotu, u Bosni i Hercegovini očekuje se novo jače naoblačenje koje će usloviti kišu. Više padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno