Info

Mobilni tim stručnjaka za podršku djeci oboljeloj i liječenoj od raka širom FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mobilni tim stručnjaka za podršku djeci oboljeloj i liječenoj od raka širom FBiH – Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ najavilo je formiranje tima stručnjaka za pomoć i podršku porodicama iz cijele Federacije BiH koje se bore za izlječenje svog djeteta, ali i onim porodicama koje su završile tu borbu jer, kako kažu, borba se nastavlja i nakon izlječenja.

PR Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i majka djevojčice oboljele od raka Atifa Buldić Bešić kaže za Fenu da bi mobilni tim trebalo da čini pedagog, psiholog, socijalni radnik i ostalo stručno osoblje, a intervenirali bi u domenu u kojem djeca i porodice budu eventualno imali problema.

– Nerijetko se dešava da djeca npr. imaju probleme pri povratku u školu, nakon dugotrajnog izostanka radi liječenja. U tim situacijama intervenirao bi pedagog. Isto se odnosi i na stručnu pomoć iz ostalih oblasti djelovanja. Cilj je pružiti im punu podršku i nakon liječenja, a nemaju je jer su udaljeni od Sarajeva – kazala je.

Iz Udruženja podsjećaju da su i u septembru, mjesecu podizanja svijesti o dječijem raku govorili o važnosti podrške i nakon završenog liječenja, jer djeca i porodice nailaze na mnoge probleme u kojima trebaju dodatnu podršku.

– Odlučili smo djelovati, te kroz projekt Mobilnog tima pružiti im upravo taj vid podrške koji trebaju da bi imali što kvalitetniji život i nakon završenog bolničkog liječenja – navodi se.

Misiji podrške oboljelim i liječenim mališanima i njihovih porodica s područja cijele FBiH pridružio se i Lions Clubs International Foundation (LCIF), glavni sponzor u nabavci kombija za potrebe projekta Mobilnog tima koji će voditi Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

Iz Udruženja navode da LCIF duže vrijeme podržava djecu oboljelu od raka i nastoji biti podrška tokom procesa liječenja, ali i u periodu nakon intenzivnog bolničkog liječenja. Primopredaje kombija, koji će biti uručen kao donacija Lions Clubs International Foundation Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, najavljen je za petak u Sarajevu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno