Ostali sportovi

U Europi niko brži od Tuke, na svijetu samo dvojica: Sljedeći je London

U Europi niko brži od Tuke, na svijetu samo dvojica: Sljedeći je London – Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, sinoć je u Monacu učestvovao na još jednom mitingu Dijamantske lige.

Nakon šestog mjesta u Lozani i najboljeg rezultata sezone, sinoć je Tuka u novoj trci na 800 metara popravio najbolji rezultat sezone i postao najbrži Europljanin ove sezone u utrci na 800 metara sa vremenom 1:43.62. Iza sebe je ostavio Poljaka Adama Kszcota (1:44.69) i Britanca Jakea Wightmana (1:45.08).

Fantastična utrka u Monacu donijela nam je i tri najbolja vremena svijeta u ovoj sezoni. Pobjednik Nijel Amos iz Bocvane je prvi s 1:41.89, drugi je Ferguson Chruiyot Rotich, a naš Tuka je trećeplasirani.

Tuka je prijavio nastup u Londonu na utrci Dijamantske lige 20. jula, a još uvijek se čeka potvrda organizatora.

“Iz trke u trku osjećam se sve bolje i bolje. Već sam imao dvije trke na 1:44 i znao sam da sam na dobrom putu. 
Iskreno malo sam se i sam iznenadio sa vremenom iz Monte Carla jer me trener drži još na 90% spremnosti, ali i konkurencija je učinila svoje, jer volim se takmičiti sa najboljima i to mi daje još veći motiv. Moram ostati strpljiv i vjerovati treneru u potpunosti i njegovim riječima da ću tek u Dohi biti u svojoj top formi. Hvala Bogu zdrav sam, treniram redovno i polako se vraćam tamo gdje mi je i mjesto”, rekao je Tuka nakon Monaca.

Svjetsko prvenstvu u atletici počinje 28. septembra u Dohi, a trajat će do nedjelje 6. oktobra.

radiosarajevo.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem