Ostali sportovi

VIDEO: Amel Tuka treći u Monte Karlu!

VIDEO+FOTO: Amel Tuka treći u Monte Karlu! – Najbolji bh. atletičar Amel Tuka večeras je nastupio u  utrci na 800 metara na mitingu Dijamantne lige u Monte Karlu.

Na utrci su pored našeg atletičara učestvovali Jakeom Wightmanom (Velika Britanija), Wesleyem Vasquezom (Portoriko), Michaelom Sarunijem (Kenija), Adamom Kszcotom (Poljska), Brandonom McBridgeom (Kanada), Pierrom-Ambroise Bosseom (Francuska) i Jonathanom Kitilitom (Kenija).

Tuka je u zaista žestokoj konkurenciji na kraju osvojio treće mjesto sa rezultatom 1:43.62, što mu je najbolji rezultat sezone.

Nijel Amos iz Bocvane je slavio sa najboljim rezultatom godine 1:41.89, dok je na drugom mjestu završio Rotich Ferguson iz Kenije.

Tuka je prošle sedmice na utrci Dijamantne lige u švicarskoj Lausanni osvojio šesto mjesto sa vremenom koje je bilo najbolje vrijeme sezone do ovog nastupa, što samo govori da je forma bh. atletičara u uzlaznoj putanji.

Podsjećanja radi, upravo je u Monte Karlu Amel Tuka ostvario jedan od svojih najvećih uspjeha, kada je 2015. godine osvojio prvo mjesto u utrci Dijamantne lige i postavio najbrže vrijeme u Evropi za tu godinu.

 

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem