Info

U BiH danas sunčano, poslijepodne mogući pljuskovi: Kakvo će vrijeme biti sutra i za vikend

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno je moguć slab pljusak na istoku i sjeveru Hercegovine i istoku Bosne.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko osam. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, jutarnji sati će biti prohladni, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Povremena naoblaka mogla bi ponajviše djelovati na raspoloženje kod osjetljivih osoba, pri tome se opća slika neće značajnije pogoršati. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

U petak prijepodne se očekuje naoblačenje sa sjevera koje će do poslijepodnevnih sati preći preko Bosne i Hercegovine. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni Celzijusa.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između pet i 10, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno