Info

Unija osoba sa invaliditetom razočarana odlukom Vlade FBiH: Sahranjena je i posljednja šansa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zaključkom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u kojem se navodi da nisu za održavanje tematske sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH o položaju osoba sa invaliditetom, sahranjena je i posljednja šansa da u ključnoj instituciji izvršne vlasti osobe sa invaliditetom imaju sagovornike i partnere u rješavanju svojih problema, naveli su u zvaničnom saopćenju nakon donošenja odluke.

– Nepojmljivo je uopće, da neko može biti protiv da se o položaju najranjivije kategorije našeg društva raspravlja u parlamentu. Kako se članovi vlade mogu pogledati u ogledalu nakon ovoga, to znaju samo oni. Nijednu urgenciju, inicijativu, prijedlog Unije OSIFBIH, ova vlada nije prihvatila. Preko sedamdeset udruženja iz osam kantona Federacije tako je dobilo poruku da od saradnje nema ništa, naveli su.

To međutim ne znači kraj njihove borbe.

– Ovo nas uvjerava da smo na pravom putu i da ova borba mora biti još jača. Pozivamo sve osobe sa invaliditetom i porodice djece sa poteškoćama u razvoju da se aktivno uključe u ovu borbu i da se pridruže Uniji! Mi nikada odustati nećemo!!!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno