Nogomet

U-23 reprezentativke bolje od juniorki

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U-23 reprezentativke bolje od juniorki – Nakon 2:2 od prije dva dana, u Trening centru NS/FS BiH u Zenici je danas odigran drugi meč ženskih „U-23“ i „U-19“ selekcija Bosne i Hercegovine, a ovaj put su starije igračice bile bolje i pobijedile sa 5:2.

Prvu priliku imao je „U-23“ tim u 9′ kad je Sara Kreča iskosa sa desne strane poslala loptu pored gola.

Mia Kuljanin se u 12′ najbolje snalazi u protivničkom kaznenom prostoru i sa peterca postiže pogodak za 1:0 u korist „U-23“ ekipe.

Kuljanin je imala dobru priliku i u 19′, ali je bila neprecizna sa desetak metara. Dobar pokušaj imala je i Andrea Grebenar u 24′ nakon kornera, a lopta je ovaj put otišla preko gola bh. juniorki.

Juniorske reprezentativke su zaprijetile u 48′ kad je Lorena Čondra sa desetak metara loptu poslala iznad prečke.

Na 2:0 povisila je Anja Limanović u 61′ prizemnim udarcem sa lijeve strane protivničkog kaznenog prostora.

Limanović u 65′ izvodi slobodan udarac sa 30 metara sa desne strane, a najviša u skoku bila je Minela Gačanica koja postiže treći gol za „U-23“ selekciju.

Elma Husić iz jedanaesterca u 81′ postiže gol za „U-19“ selekciju, a u 84′ Jelena Koprena glavom pogađa za 4:1.

Ajla Zukić u 86′ prolazi po desnoj strani i šutira u suprotni ugao za 4:2.

Konačan rezultat 5:2 postavila je Sara Kreča u 88′.

Trener u seniorskoj i „U-23“ selekciji Ivan Kvesić je po završetku utakmice izjavio: „Cilj nam je bio da na ovom okupljanju provjerimo igračice koje bi eventualno mogle da konkurišu za „A“ reprezentaciju. U prvoj utakmici nismo pružili ono što smo očekivali, ali smo danas bili bolji. Vidjeli smo neke dobre stvari i neke koje ćemo morati da ispravljamo. Uglavnom ima u ovom timu kvalitete i nastavićemo da pratimo ove igračice.“

Selektor bh. juniorki Dragan Jevtić je rekao: „Ovo su bile dvije veoma kvalitetne provjere za naš „U-19“ tim i pokazale su nam koliko igračice mogu da pruže u ovom momentu. Ono što nas brine je to da one nisu na potrebnom fizičkom nivou i to će morati da se promijeni do kvalifikacija. Moramo uticati na njih da rade na sebi i da promijenimo tu sliku do narednih okupljanja. U prvoj utakmici smo bili dobri i ostvarili rezultat koji nije loš. Danas smo više kombinovali sa sastavom jer nam je bio cilj da sve pozvane igračice dobiju minutažu. Do jeseni i kvalifikacija ćemo provjeriti još igračica kako bismo spremni dočekali zvanične utakmice.“

BiH U-23 – BiH U-19 5:2 (1:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Merima Čelik.

Pomoćne sutkinje: Almira Spahić, Nejra Ališpago.

Golovi: 1:0 Kuljanin (12′), 2:0 Limanović (61′), 3:0 Gačanica (65′), 3:1 Husić (81′, penal), 4:1 Koprena (84′), 4:2 Zukić (86′), 5:2 Kreča (85′).

BiH U-23: Elma Kundić, Andrea Grebenar, Zerina Piskić, Sara Kreča, Mia Kuljanin, Minela Gačanica, Valentina Šakotić, Merima Alić, Lejla Koluh, Ana Bojanić, Nikolina Milović. Igrale su još: Anja Limanović, Marija Radoš, Jelena Koprena, Amra Isaković. Selektorka: Samira Hurem.

BiH U-19: Indira Faković, Vladana Barać, Đula Velagić, Irma Jusanović, Sofija Krajšumović, Alma Šečić, Ena Marevac, Dejana Mirković, Fadila Mujkić, Selma Hasić, Asja Buljubašić. Igrale su još: Ajla Zukić, Lorena Čondra, Elma Husić, Alma Krajnić, Iman Šljivo, Dušica Lukić, Dajana Vignjević. Selektor: Dragan Jevtić.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno