Nogomet

Delegacija NS/FS BiH u posjeti HNS: projekt uvođenja VAR tehnologije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija NS/FS BiH u posjeti HNS: projekt uvođenja VAR tehnologije – Predstavnici NS/FS BiH boravili su danas u posjeti Hrvatskom nogometnom savezu gdje su sa domaćinima razgovarali o dosadašnjem iskustvu i praksi HNS-a u projektu uvođenja VAR tehnologije.

Delegaciju Saveza predvodio je izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, a s njim su bili dopredsjednik Komisije za suce i suđenje Ibrahim Hasanbegović, sekretar Komisije Salem Prolić te stručni suradnik u Odjelu za suce Tarik Kečo.

Sa našim predstavnicima, ispred HNS-a razgovarali su, dopredsjednik Saveza i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Ante Kulušić, voditeljica odjela za međunarodne poslove i licenciranje Ivančica Sudac i voditelj odjela nogometnih sudaca Igor Pristovnik.

Domaćini su naglasili da se VAR tehnologija uvodi po detaljno razrađenim procedurama Fife i IFAB-a, a njeno korištenje može započeti tek po konačnom odobrenju od tih instanci.

Informacije, kao i iskustva HNS-a biće od velike pomoći pri uvođenju VAR tehnologije i u bh. takmičenje.

nfsbih.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno