Info

U 2016. biće prodato 89 miliona vozila

U 2016. biće prodato 89 miliona vozila
U 2016. biće prodato 89 miliona vozila

U 2016. biće prodato 89 miliona vozila- Njemačka firma za automobilske dijelove Kontinental očekuje da će se proizvodnja automobila i laganih kamiona u 2016. samo znatno povećati na 89 miliona vozila na globalnom nivou, u odnosu na 88 miliona iz 2015.

Ovako predviđanje minimalnog rasta je realnost industrije u kojoj je prekinut ubrzani rast tržišta u Kini i velikih prodaja u SAD.

Prije petnaest godina, automobilksa industrija je proizvodila manje od 57 miliona vozila, ali je tržište počelo ubrzano da se širi zbog procvata ekonomske situacije u Kini, Rusiji, Brazilu i Indiji dok su Evropa i SAD bilježile rekordne prodaje.

Čak ni finansijska kriza nije smanjila industriju koja je 2012. proizvela više od 80 miliona jedinica.

Međutim, ekonomski problemi u Rusiji, Brazilu i sada Kini su umanjili ambiciozne prognoze:

“Za 2016. predviđamo minimalan rast u auto industriji”, rekao je direktor Kontinentala Elmar Degenhart na aktuelnom Slaonu automobila u Detroitu. “Kina će obezbijditi 3-4 poena rasta u vidu proizvodnje, mada je to manji rast u odnosu na prethodne godine”, zaključio je Degenhart.

nezavisne.com

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem