Info

Foto: Požari prijete i imovini Zeničana

Foto: M.F. za Zenicablog
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Požari prijete i imovini Zeničana – Prema redovnom izvještaju kantonalnih operativnih centara civilne zaštite, MUP-a, BiHAMK-a i Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tokom protekla 24 sata na području Federacije Bosne i Hercegovine izbio je veći broj požara, gdje su većinom gorjeli trava i nisko rastinje.

U Zenici su vatrogasci imali pet intervencija na gašenju požara niskog rastinja i suhe trave, u mjestima Novo selo, Krivače, Stranjani, kod rudnika Stranjani i Gornja Zenica gdje je pored niskog rastinja izgorio je i plast sijena. Svi požari su ugašeni.

U Općini Visoko vatrogasci imali tri intervencije u gašenju požara u mjestima Čolakovići, Tušnjići i Goduša. U Općini Žepče vatrogasci su imali intervenciju u mjestu Debelo brdo i požar je ugašen.

U dijelu redovnog izvještaja Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) koji se odnosi na neeksplodirana ubojna sredstva se navodi da je TUN tim „A“ Tuzla/FUCZ učestvovao u akciji traženja nestale osobe na području općine Olovo, u Zeničko-dobojskom kantonu.

U redovnom izvještaju se dodaje da je na području općine Olovo i dalje organizovana potraga za nestalim licem Mustajbegović (Fazila) Adin, za koga se pretpostavlja da je pao u u rijeku Krivaju. Zbog zamučenosti vode vršit će se vizualna potraga koritom rijeke Krivaje.

12650345_10207674700259464_722600083_n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno