Sudske klupe

Tužilaštvo neće tražiti pritvor za braću Kaljić iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužilaštvo BiH još ispituje dva lica koja su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH uhapsili na području Zenice i Gradiške, a koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom ubistva, ali neće predlagati pritvor, rekao je portparol Tužilaštva Boris Grubešić. On je istakao da će sva dokumentacija biti proslijeđena kolegama iz Holandije, koji su od Tužilaštva i Suda BiH zatražili međunarodnu pravnu pomoć.

Pripadnici Sipe uhapsili su juče Nihada i Ismara Kaljića, te izvršili pretres objekata na dvije lokacije radi pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Aktivnosti su provedene prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH na osnovu molbe Holandije za pružanje međunarodne pravne pomoći u predmetu međunarodnog organizovanog kriminala u vezi sa trgovinom drogom, koje je za posljedicu imalo ubistvo na području te države. Ova dva državljanina BiH dovode se u vezu sa krivičnim djelom ubistva, tako što su nabavili oružje za izvršenje krivičnog djela i dostavili ga na mjesto izvršenja. Oni su od ranije poznati policiji zbog dovođenja u vezu sa neovlaštenom trgovinom drogom na međunarodnom nivou.

5506cb87 0010 4ac5 bd74 1795b0094cfb sipa 2

Autor: Srna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno