Sudske klupe

Foto-video: Zeničani uhapšeni zbog ubistva u Holandiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Zenice i Gradiške slobode lišili dvije osobe inicijala N.K. (1976) i I.K. (1984) i pretresli objekte na dvije lokacije s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, aktivnosti su provedene po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Kraljevine Holandije u predmetu međunarodnog organiziranog kriminala u vezi sa prometom opojnih droga, koje je za posljedicu imalo lišenje života jedne osobe na području K. Holandije.

-Osobe inicijala N.K. i I.K. dovode se u vezu s krivičnim djelom ubistva na način da su nabavile oružje za izvršenje ovog krivičnog djela i dostavile isto na mjesto izvršenja, a od ranije su poznate policijskim organima zbog dovođenja u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u oblasti neovlaštene trgovine opojnom drogom na međunarodnom nivou – navodi SIPA.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je saradnja i sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da su uhapšeni braća Nihad i Ismar Kaljić. Riječ je o starijem predmetu, a u Holandiji je ubijen jedan stranac.slika2434343

slika1544554



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno