Sudske klupe

Droga i municija pronađeni u Margiti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST – Izvršenim pretresom policijski službenici pronašli opojnu drogu i municiju – Poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, a na osnovu prikupljenih saznanja i informacija o kriminalnim aktivnostima lica Č.A. iz Zenice, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Crkvice, u ulici Margita u Zenici, izvršili su pretres porodične kuće lica Č.A., kojom prilikom je pronađeno:

– 41 komad municije;
– 4 vrećice sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 203,20 grama;
– jedna mrvilica sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 90,15 grama; i
– jedna plastična kutija sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 36,05 grama.

Pronađena municija i biljna materija su izuzeti radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršioca protiv lica:

– Č.A., rođenog 1977. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH, te će nakon potrebnih vještačenja, isto biti prijavljeno i zbog nedozvoljenog držanja municije.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

SAZNAJEMO da se radi o Zeničaninu Arminu Čurukoviću



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno