Sudske klupe

Tužilaštvo BiH – Prijedlog mjere pritvora za Spahića osumnjičenog za terorizam

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužilaštvo BiH – Prijedlog mjere pritvora za Spahića osumnjičenog za terorizam- Tužilac iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Begzada Spahića, rođenog 1980. godine u Zenici, državljanina BiH.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i tereti se da je 2013. godine u dva navrata iz BiH odlazio na ratište u Siriju, gdje se priključio formacijama u okviru terorističke organizacije “ISIL” koja je od Vijeća sigurnosti UN-a proglašena terorističkom organizacijom, da bi tokom 2017. godine bio uhapšen u Republici Turskoj, nakon čega je 11. februara ove godine izručen BiH i uhapšen po potjernici Općinskog suda u Zenici, koja je bila raspisana protiv njega zbog drugih krivičnih djela.

Nakon izlaska iz pritvora, po naredbi postupajućeg tužioca Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH, osumnjičeni je lišen slobode od policijskih službenika SIPA-e.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202d. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona BiH, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam iz člana 201. istog Zakona. Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a) i c) Zakona o krivičnom postupku BiH.

Prijedlog je upućen prema Sudu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno