Sudske klupe

Određen pritvor državljaninu Srbije koji je osumnjičen za silovanje djevojčice kod Žepča

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor državljaninu Srbije Saši Selitaju, kojem se stavlja na teret da je 7. marta u mjestu Golubinja kod Žepča silovao maloljetnu djevojčicu.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je nakon ispitivanja podnijelo Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolnog odnošaja s djetetom u vezi s krivičnim djelom silovanja.

Tužilac je prijedlog za određivanje mjere pritvora uputio zbog opasnosti od bjekstva i zbog vanrednih okolnosti s obzirom na to da se radi o krivičnom djelu za koje je predviđena kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 7. marta oko 10 sati na lokalitetu Vidovine u mjestu Golubinja kod Žepča upotrebom sile svjesno zadovoljio svoj spolni nagon i izvršio spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju nad maloljetnom djevojčicom.

S djevojčicom se upoznao preko interneta, nakon čega je došao u njeno rodno mjesto direktno iz Srbije.

Sašu su u Golubinji uhvatili mještani koji su ga zadržali do dolaska policije, a sa sobom je imao i karanfil.

Riječi zahvale mještanima koji su uhvatili pedofila i zadržali ga do dolaska policije direktnom posjetom uputio je policijski komesar Semir Šut, koji im je tom prilikom kazao da su pokazali nevjerovatnu hrabrost i obavili građansku dužnost.

Autor: E.Mehić/klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem