Sudske klupe

Ipsred KPZ-a Zenica: Uhapšen Begzad Spahić, osumnjičen za pridruživanje ISIL-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas, 9. marta Begzada Spahića, kojeg Tužilaštvo Bosne i Hercegovine sumnjiči za pripadništvo takozvanom ISIL-u.Ovu informaciju potvrdio je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) državni tužilac Dubravko Čampara. Čampara je kazao da je Spahić prije nekoliko dana izručen iz Turske po potjernici Općinskog suda u Zenici koja je bila raspisana protiv njega zbog prodaje narkotičkih sredstava.

– Kad je izručen iz Turske, bio je u pritvoru u Zenici do danas. S obzirom da ga mi sumnjičimo da je bio pripadnik ISIL-a, onda sam naredio SIPA-i da ga danas uhapsi kada ga puste iz pritvora – rekao je Čampara. Dodao je da će Spahić sutra biti predat Tužilaštvu BiH. Senad Dupovac, Spahićev branilac, smatra da je djelo za koje je po potjernici Općinskog suda u Zenici izručen BiH – zastarjelo.
– Proveo je nekoliko dana u pritvoru u Zenici dok se to ispitalo. On je danas izašao iz pritvora, i prilikom izlaska iz pritvora, odmah na vratima, SIPA ga je lišila slobode i ujutru će ga predati Tužilaštvu – kazao je Dupovac.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno