Ostali sportovi

Tuka: Ostvario sam oba zacrtana cilja u ovom dijelu sezone

Tuka: Ostvario sam oba zacrtana cilja u ovom dijelu sezone- Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je peto mjesto u finalnoj trci na 800 metara na Evropskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Poljskoj (1:47.37), a dan nakon nastupa istakao je da je zadovoljan jer je ostvario oba zacrtana cilja u ovom dijelu sezone.

Tuka je prethodno u polufinalnoj utrci na 800 metara izborio plasman u finale kao prvoplasirani u svojoj grupi s vremenom 1:47.55, što je za dvije sekunde bolje od vremena koje je ostvario u kvalifikacijama.

“Prije svega želim da se zahvalim svima na velikoj podršci koju mi pružate sve ovo vrijeme, a posebno tokom ovog dvoranskog prvenstva. Uvijek ste moj dodatni vjetar u leđa. Što se tiče općenito ovog zimskog dijela sezona, jako sam zadovoljan trenažnim procesom i ostvarenim rezultatima. Sve ove trke sam odradio iz velikih baznih treninga koji će mi tek dati prave rezultate u ljetnom dijelu sezone.

Ostvario sam oba zacrtana cilja u ovom dijelu sezone – rekord BiH i rekord Balkana 800m – 1:45.95 kao i plasman u finale Evropskog prvenstva u dvorani.

Odmora nema, nastavljamo sa treninzima i pripremama za najveće takmičenje na planeti, Olimpijske igre. Čeka me mnogo mnogo rada, ali sam spreman da odgovorim na sve izazove, i da ponosno predstavljam svoju zemlju, moju lijepu Bosnu i Hercegovinu. Uzdam se u dragog Boga i svoj rad”, poručio je Tuka u poruci na Facebooku.

Podsjetimo, Tuka je najveće uspjehe ostvario na Svjetskim prvenstvima na otvorenom, s kojih ima dvije medalje – bronzu iz Pekinga 2015. godine (1:46.30) te srebro sa SP-a 2019. godine iz Dohe (1:43.47).

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem