Ostali sportovi

KK Perfekt Zenica: Zlatni pehar i 27 medalja iz Brčkog za grad Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Perfekt Zenica: Zlatni pehar i 27 medalja iz Brčkog za grad Zenicu- Naš karate klub *PERFEKT* Zenica je u nedjelju 07.03.2021.godine učestvovao na 12. Otvorenom prvenstvu Brčko Distrikta BIH u karateu i 3. Memorijalu Nešat Ramadani u Brčkom. Turnir je organizovan po WKF karate pravilima.

Od srca upućujemo iskrene čestitke na izuzetno dobro organizovanom turniru, te lijepom i toplom dočeku u Brčko domaćinu turnira sportskom društvu *POBJEDNIK* I KBS *LOKOMOTIVA* i gospodinu Mehmedaliji Brkiću.

Naši takmičari su osvojili 27 medalja i to 12 zlatnih, 6 srebrenih i 9 bronzanih i tako USPJEŠNO OSVOJILI ZLATNI PEHAR i drugo mjesto u ukupnom plasmanu od 34 kluba sa prostora BiH.

Najuspješniji takmičari našeg kluba su:

– Bošnjak Merjem 2 PRVA mjesta i 2 zlatne medalje u katama i prvo mjesto i zlatna medalja u borbama

– Juhić Ajmin 2 prva mjesta i 2 zlatne medalje u katama i drugo mjesto i srebrena medalja u borbama

– Efendić Zejneb prvo mjesto i zlatna medalja u katama i prvo mjesto i zlatna medalja u borbama

– Delić Amina prvo mjesto i zlatna medalja u borbama i dva treća mjesta i bronzane medalje u katama

_ Delić Imran prvo mjesto i zlatna medalja u katama 2013, te treće mjesto i bronzana medalja u katama 8 godina i treće mjesto i bronzana medalja u borbama

– Durmić Irna prvo mjesto i zlatna medalja u katama do 7 godina, te u borbama drugo mjesto i srebrena medalja, zatim u katama 2013 treće mjesto i bronzana medalja

– Efendić Džinan prvo mjesto i zlatna medalja u borbama, te u katama drugo mjesto i srebrena medalja

– Kalabić Lamija prvo mjesto i zlatna medalja u borbama, te dva treća mjesta i bronzane medalje u katama

– Alispahić Daris drugo mjesto i srebrena medalja u katama 2013, te drugo mjesto i srebrena medalja u borbama, zatim treće mjesto i bronzana medalja u katama 8 godina

– Dulaš Šejma drugo mjesto i srebrena medalja u borbama, te treće mjesto i bronzana medalja u katama

Ekipu kluba je predvodio stručni i majstorski tim DULAŠ ŠEJMA, crni pojas 1.DAN i glavni trener kluba BOŠNJAK NERMIN, crni pojas 5.DAN.
Moramo napomeniti da je klub od ovog takmičenja odlučio da se više počnemo takmičiti i u KARATE BORBAMA, gdje je potrebno mnogo više opreme.
Klub je uz pomoć roditelja i vlastitim sredstvima kupio opremu u vrijednosti 2.000 KM za našu djecu i takmičare, kako bi mogli još bolje i kvalitetnije da treniraju i vježbaju, te da nastupaju po turnirima.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim roditeljima, kao i svima koji podržavaju naš trud i rad, kao i sve naše aktivnosti,

TE I DALJE POZIVAMO DA NAS PODRŽE SVI ONI KOJI VOLE DJECU, OMLADINU I SPORT, a mogu i žele da podrže pravi i zdravi klub.

Pred nama je naredni vikend FEDERALNO KARATE PRVENSTVO ZA DJECU, gdje imamo spremne i prijavljeno već 8 takmičara i takmičarki, te krajem mjeseca 28. marta PRVO KOLO ZDK LIGE, gdje smo domaćin i organizator.

Veliki sportski pozdrav

Uprava kluba

Više slika na linku:  https://www.facebook.com/1640176029611417/posts/2521280901500921/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno