Ostali sportovi

Tuka bio među pet sportista BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički srednjeprugaš Amel Tuka, bh. rekorder i šestoplasirani sa trke na 800 metara sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Cirihu, bio je nominovan u najuži izbor Sportskog saveza Bosne i Hercegovine za najboljeg bh. sportistu za 2014. godinu. Među pet sportista, koliko ih je u obje konkurencije ušlo u uži izbor, priznanje najboljih, u 70. izboru SSBiH, pripalo je džudistkinji Larisi Cerić i karatisti Admiru Zukanu. Nagradu za Tuku, koji se nalazi na pripremama u Veroni (Italija), preuzeo je generalni sekretar i trener Atletskog kluba Zenica Aziz Kevelj.

-Što je najvažnije, Amel je dobro zdravlja. Siguran sam da će 2015. godina biti njegova, jer ovom momku, koji je 1991. godište, na impozantnim rezultatima mogu pozavidjeti i mnogo stariji takmičari- ističe Kevelj.  On dodaje da je Tuka u Cirihu ispunio i B- normu za Olimpijske igre u Brazilu 2016., a u Italiji se sprema i za Evropsko dvoransko prvenstvu Češkoj, koje je na programu početkom marta, te nastup u julu i na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.  Formu za Peking izbrusit će na svom atletskom mitingu “Zenica 2015”, gdje će u konkurenciji takmičara iz regiona jurišati na pobjedu. Tuka zbog teške povrede prošle godine nije mogao ni nastupiti na Kamberovića polju. Specijalno priznanje za doprinos razvoju i unapređenju sporta u BiH, žiri SSBiH dodijelio je i Centru borilačkih sportova Tešanj.

V.B. Naša riječ 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno