Ostali sportovi

Naša riječ: prijave do 7. februara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sali Hotela “Internacional” u Zenici u srijedu biće održana prva sjednica Organizacionog odbora Manifestacije “Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2014”. Suorganizatori, NIPD “Naša riječ” i Sportski savez Zeničko-dobojskog kantona, do sada su obavili veliki dio tehničko-organizacionih poslova. O glavnim smjernicama ovogodišnje Manifestacije odluke će donijeti Organizacioni odbor kojim predsjedava Premijer ZDK, a članovi su istaknuti društveni i sportski radnici, kao i privrednici koji su do sada pomagali i pomažu sport i održavanje sportskih manifestacija.

Na sjednici Organizacionog odbora biće verifikovan i sastav Žirija, a po dosadašnjoj tradiciji predsjedavaće Mirsad Pripoljac, prošlogodišnji najbolji sportski novinar. Prijave stižu i dalje ali još uvijek ne u broju koji je očekivan pa je rok za slanje aplikacija produžen do subote, 7. februara/veljače. Do produženja roka je došlo kako bismo omogućili klubovima i ostalim zainteresiranima sportskim asocijacijama (pa i pojedincima) da upute prijave koje će Žiri razmatrati i donijeti odluke koje će verifikovati (ili dopuniti) Organizacioni odbor. Naravno, iza toga slijedi izrada priznanja i časopisa ZE-DO sport.
Tradicionalno, veliki, odnosno najveći, problem je obezbjeđivanje neophodnih sredstava za pokriće troškova Manifestacije. Uvjereni smo da će ljubitelji sporta učiniti koliko mogu u okviru svojih mogućnosti kako bi sve proteklo u najboljem redu. Napominjemo da je namjera suorganizatora da u okviru Manifestacije budu vrijednovani i valorizovani rezultati koje su postigli takmičari i aktivisti u sportu za lica sa invaliditetima.

Sajto Ć. Naša riječ 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno