Ostali sportovi

Trojica zeničkih mladih šahista na SP

Mladi na SP u Grčkoj
Mladi na SP u Grčkoj
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Faris Ćunjalo, Dino Marković i Evel Karalić, članovi šahovskog kluba „Čelik“ iz Zenice, nalaze se među predstavnicima BiH na SP za mlade.

Naime, u grčkom ljetovalištu Halkidiki održava se Svjetsko prvenstvo za mlade. Počelo je 25.10 i trajat će do 05.11.2015.god.
Ovogodišnji predstavnici Bosne i Hercegovine na Svjetskom šampionatu je 11 takmičara, pet u ženskoj i šest u muškoj kategoriji iz devet šahovskih klubova.

Oni su: Hadžiabdić Nađa (Ž 8), Mešić Ismet (M 8), Joksimović Dušan (M 10), Mikić Ivana (Ž12), Zenelaj Samuel (M 12), Tomić Jelena (Ž 14), Karalić Evel (M 14), Tomić Vladanka (Ž 16), Marković Dino (M 16), Kokanović Žana (Ž 18) i Čunjalo Faris (M 18).

Šef bh. delegacije na prvenstvu, Azra Mahmutagić, na press konferenciji pred odlazak u Grčku, upoznala je prisutne sa teškoćama oko organizovanja prijevoza takmičara, trenera i pratioca na Evropski i Svjetski šampionat. Sav teret i ove godine je, uglavnom, pao na pleća roditelja. Malobrojni su klubovi koji su mogli svojim takmičarima platiti troškove prijevoza. Dakle, bez podrške države idu po medalje.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno