Ostali sportovi

Bowling liga BIH: Strike nadjačao 072

Bowling liga
Bowling liga
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Strike nadjačao Club 072 u derbiju 4. kola Bowling lige BiH – Četvrto kolo Bowling lige BiH je prošlo bez nekih prevelikih iznenađenja. Kolo su u utorak otvorili Time-out i Pio/Mio. Ovo je trebao biti nešto lakši posao za ekipu Time-out, koja polako hvata zalet i tako upisuje svoju drugu pobjedu zaredom. Već nakon drugog seta, igrači Time-outa su vodili sa 4:0, te su imali prednost od oko 130 čunjeva. Tek pred kraj malo popuštaju, tako da ovaj meč zavšrava rezultatom 8:2. Ljepoticu kola odigrali su Strike i Club 072. Jedan od najzanimljivijih mečeva ove sezone donio je pregršt preokreta i neizvjesnosti. Ni u jednom setu se nije moglo pretpostaviti ko će odnijeti taj set, sve do zadnjeg bacanja. Prva dva seta pripadaju ekipi Strike, dok su druga dva odnijeli igrači Cluba 072. Zahvaljujući velikoj zalihi u čunjevima, ekipa Strike odnosi pobjedu rezultatom 6:4.

Drugog dana četvrtog kola, Minex i Zenikom su rutinski savladali svoje protivnike, te su tako ostale još jedine dvije neporažene ekipe u ligi. Prvo je Minex, lakše nego se očekivalo, pobjedio Ultru sa visokih 10:0, dok je Zenikom nešto kasnije pobijedio Walter – Čelik rezultatom 8:2. Prva dva seta u ovom meču su otišla u nerješeno, uz tek minornu prednost Zenikoma od 30 čunjeva, da bi onda u trećem i četvrtom setu ubacili u brzinu više i odnijeli sigurnu pobjedu, za stopostotan učinak od 4 pobjede u isto toliko mečeva.

Završetak četvrtog kola pripao je ekipama Hambone i Amputirac. Prvo je Hambone očekivano savladao Nektar rezultatom 10:0, dok je Amputirac odigrao jedan težak susret protiv ekipe Pin pals – Čelik. Prva dva seta je bila prava lavovska borba, te su oba seta otišla u nerješeno, uz prednost Amputirca od 76 čunjeva, treći set pripada Amputircu, koji su već tada imali prednost od 137 čunjeva, što se na kraju ispostavilo nedostižnom razlikom za Pin pals – Čelik, koji u četvrtom setu dolazi do pirove pobjede u setu, za na kraju konačnih 6:4 za Amputirac.

Na tabeli vodi Zenikom sa maksimalnih 8 bodova, a slijede ga Strike sa 6, odnosno Minex, Hambone i Amputirac sa po 5 bodova. Sredinu tabele drže Dalcom, Club 072, Time-out i Pin pals – Čelik sa po 4 boda, dok su u donjem dijelu tabele Walter – Čelik sa 2 boda, Ultra sa 1 bodom, te ekipe Pio/Mio i Nektar koje su još uvijek bez bodova.

U pojedinačnom poretku, ovo kolo na vrhu će provesti Elvedin Sinanović (184,17), a za petama su mu Igor Mišić (183,64) i Mahmud Rizvanović (182,69) …

Rezultati 4. kola

Pio/Mio – Time-Out 2:8
Strike – Club 072 6:4
Minex – Ultra 10:0
Zenikom – Walter-Čelik 8:2
Amputirac – Pin Pals-Čelik 6:4
Nektar – Hambone 0:10
Slobodna ekipa Dalcom

Parovi 5. kola

Ultra – Nektar
Pin pals-Čelik – Strike
Walter-Čelik – Minex
Club 072 – Zenikom
Time-out – Amputirac
Dalcom – Pio/Mio
Slobodna ekipa Hambone

Press služba BLBiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno