Košarka

Tri pobjede OKK Abeceda u gradskim derbijima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri pobjede OKK Abeceda u gradskim derbijima – 15.kolo Lige mladih ZDK – Omladinske selekcije OKK Abeceda iz Zenice u 15. kolu Lige mladih ZDK, bile su „gosti“ svojim vršnjacima iz OKK Čelik Zenica, juče 10.3. Sve tri selekcije Abecede (predpioniri, pioniri i kadeti) ostvarile su sigurne i uvjerljive pobjede u gradskim derbijima.

Evo rezultata:

Predpioniri  OKK Čelik – OKK Abeceda  19:61

Pioniri OKK Čelik – OKK Abeceda  27:86

Kadeti OKK Čelik – OKK Abeceda  47:79

Sve tri utakmice igrane su na terenu A gradske Arene ,Husejin Smajlović“ u Zenici.

Najefikasniji kod predpionira Abecede bili su Danin Nuhanović sa 16 poena, Faruk Duvnjak 12, Edi Nuhanović 12 i Danin Hasanbašić 8 poena. Ovom pobjedom predpioniri su nastavili trku za prvo mjesto u Ligi mladih ZDK. Svi dječaci su dobili priliku za igru.

Najmlađi dječaci Abecede sada imaju omjer od 13 pobjeda i jedan poraz.

Najefikasniji kod pionira Abecede bili su kapiten Ajdin Spahić sa 23 poena, Danin Nuhanović, koji je inače po godištu predpionir, 23 poena i Dino Muharemović sa 11 poena. Pionirska selekcija je ovom pobjedom dodatno učvrstila mjesto među četiri najbolje ekipe. Pioniri Abecede su na omjeru 9/4.

Kadeti Abecede imaju skor od 12 pobjeda i jedan poraz, dok je Kengur na omjeru 11/2.

-OKK Abeceda nastavlja svoj pobjednički juriš. Kontinuitet dobrog rada i još boljih rezultata iz prethodnih sezona je nastavljen. Idemo dalje u nove pobjede. Trenerski tim OKK Abeceda čine Haris Milak, bivši juniorski reprezentativac BiH i državni prvak, zadužen za pionirsku i predpionirsku selekciju, profesor Behudin Bajgorić, šef stručnog štaba i bivši selektor ženske reprezentacije i Fiba trener zadužen je za kadete, kojem u radu asistira nekadašnji proslavljeni košarkaš i trener Nedžad Mulić-, kažu u OKK Abeceda.

Iz OKK Abeceda zahvaljuju se svojim sportskim prijateljima iz OKK Čelik na odličnoj organizaciju utakmica.

E.Imamović /OKK Abeceda; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno