Košarka

FOTO: Kadetima OKK Abeceda gradski derbi protiv KK Kengur

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Kadetima OKK Abeceda gradski derbi protiv KK Kengur – U utakmici 13. kola Lige mladih ZDK u dvorani na Bilmišću igrali su veliki gradski derbi zeničke košarke kadeti OKK Abeceda i KK Kengur.

Pred oko 300 gledalaca u dvorani Bilmišće ove dvije ekipe su odigrale odličnu utakmicu koja je opravdala ulogu derbija. Od samog početka nametnut je žestok ritam i brza i efikasna košarka. Ekipe su se smjenjivalje u vodstvu, a igralo se veoma atraktivna košarka. Najveća prednost koju je imala ekipa Abecede je bila +7, dok je ekipa Kengura u jednom momentu vodila +8. Ipak, nijedna ekipa nije uspjevala da se odvoji i zadrži prednost. U četvrtoj četvrtini na četiri minute do kraja ekipa Kengura je imala +6, a kapiten i ponajbolji igrač OKK Abecede je dobio petu ličnu grešku i morao je da napusti susret.

A onda se u posljednje tri minute dešava nešto nevjerovatno, što se veoma rijetko viđa u košarci. Ekipa Abecede bez najboljeg igrača pravi seriju 22:1 i slavi na kraju zasluženo rezultatom 89:71. ( Kengur na 2:50 do kraja imao 70:67).

Na kraju, ekipa Abecede je zasluženo slavila u derbiju, a najbolji u njihovoj ekipi su bili Refik Imamović iz Bugojna sa 24 postignuta poena, odlični Deni Čuković sa 22 (četiri pogođene trojke) i Adis Zec sa 23 postignuta poena.

U ekipi gostuju najbolji su bili Eldar Abazović sa 21 poenom i Haris Halilović sa 16 postignutih poena.

Inače, ovo su dvije najjače ekipe Lige mladih ZDK i dvije ekipe koje spadaju u sami vrh košarke Bosne i Hercegovine, oba kluba su u top 5 Lige mladih BiH.

E.Imamović

Foto M. Nedžad / Dž. Haris



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno