Ostali sportovi

Tri medalje za Zeničanina Adina Šećibovića na Državnom prvenstvu u stonom tenisu

Tri medalje za Zeničanina Adina Šećibovića na Državnom prvenstvu u stonom tenisu – Proteklog vikenda u Bugojnu je održano Državno prvenstvo u stonom tenisu u kategoriji juniora i juniorki (igrači do 18 godina), na kojem je nastupio i član stonoteniskog kluba Mladost Zenica, Adin Sećibović, saopštili su iz Stk Mladost Zenica.

Nakon dva dana takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji, te konkurenciji muških  dublova i  mix dublova, Šećibović se okitio sa medaljama u svim disciplinama.

U pojedinačnom dijelu takmičenja Adin je osvojio izvanredno 2. mjesto izgubivši, u neizvjesnom finalu, rezultatom 3:2 od Vladimira Pandurevića, člana stonoteniskog kluba Banja Luka.

U konkurenciji muških dublova Adin se okitio titulom prvaka Bosne i Hercegovine zajedno sa kolegom Hamzom Kamenjašem, članom Stk Hašim Spahić-Ilijaš, a u mix dublu zajedno sa članicom Stk Spin 2012-Sarajevo,  Henom Čajić, Adin je osvojio bronzanu medalju.

Treba napomenuti da je Zeničanin Šećibović i narednu godinu junior, te da se sljedeće godine u klubu sa pravom mogu  nadati i tituli u pojedinačnoj konkurenciji.

Odličnom igrom i rezultatima na ovom prvenstvu Šećibović je  potvrdio svoj reprezentativni status, i u narednom periodu ga očekuje Balkansko prvenstvo u Skoplju, te Evropsko prvenstvo, koje se održava u julu mjesecu u Češkoj.

Čestitke mladom Adinu Šećiboviću na odličnim rezultatima i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović

Foto Stk Mladost

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem