Ostali sportovi

Ozvaničena saradnja OSBiH i Grada Zenica za organizaciju EP za odbojkašice!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ozvaničena saradnja OSBiH i Grada Zenica za organizaciju EP za odbojkašice!  – Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Grada Zenica, Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica i Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, ozvaničena je međusobna saradnja u organizaciji Evropskog prvenstva za odbojkašice do 20 godina.

Prvenstvo će naredne godine, u zajedničkoj organizaciji Bosne i Hercegovine i Hrvatske, biti održano u Osijeku i Zenici, a završni mečevi u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, koja može primiti oko 6.500 gledalaca te koja će, kako je najavio direktor Nedim Talić, biti spremna za turnir.

– Zenica je uistinu sportski grad. I ja ne znam da smo do sada ugostili odbojkašku reprezentaciju, ali i ovo je početak. Sretan sam i zadovoljan što ćemo ugostiti djevojke, a kasnije i druge selekcije – kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je dodao kako će i privreda grada imati koristi, jer će tih dana kroz Zenicu prodefilovati više od 1.000 gostiju iz Evrope.

Prvi polufinalni turnir igra se u Osijeku, a drugi i treći u Zenici. Zenica će od 18. augusta do 1. septembra 2020. godine biti domaćin odbojkaškom sportu, kazao je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, koji je zahvalio domaćinima na podršci Savezu. Današnjem činu potpisivanja prisustvovali su i selektor stručnog šaba Edin Baković te igrači muške seniorske reprezentacije BiH, koja se u Kaknju priprema za nastup u CEV Srebrenoj ligi 2019, u kojoj su im rivali reprezentacije Austrije, Grčke i Mađarske. Predsjednik Fatić potpisao je i ugovor s novim sponzorom muške reprezentacije, kompanijom “Adriatic group” iz Beča, uime koje je ugovor potpisao direktor Amir Bekić.

– Oba ova ugovora, s Gradom Zenica i “Adriatic groupom”, vrijedna su ukupno oko 220.000 KM – kazao je Fatić.

On je najavio kako bi, nakon svega, želio da utakmicu muške selekcije protiv Grčke, koja bi se 15. juna trebala igrati u Lukavcu, prebaci u Zenicu. Gradonačelnik Kasumović složio se s tom idejom pa ostaje na stručnim tijelima OSBiH da pokušaju tu ideju realizirati u djelo. BiH 29. maja protiv Austrije (20 sati) te 2. juna protiv Mađarske (20 sati), igra u Kaknju.

tekma.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno