Ostali sportovi

Tri medalje za Karate klub Čelik Zenica u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri medalje za Karate klub Čelik Zenica u Tuzli – U subotu 16.02.2019.godine u Tuzli je održan veliki međunarodni turnir Valentinovo Open 2019 u organizaciji karate kluba Do Tuzla. Na turniru je nastupilo 1037 takmičara iz sedam država i 97 klubova, saopćavaju iz Karate kluba Čelik iz Zenice. Na ovom, veoma jakom i prestižnom, takmičenju karatisti Čelika su uspjeli osvojiti tri medalje. Za KK Čelik nastupili su četiri takmičara.

-Faris Muračević je sa četiri pobjede došao do polufinala gdje je doživio poraz, te osvojio bronzanu medalju u kategoriji dječaci 7 godina kate.

-Sanin Orlić je sa pobjedama u dva kola po 5:0 došao do finala gdje je, nažalost, izgubio od Hrvatskog predstavnika sa 5:0 i osvojio srebro u kategoriji seniori kate .

-Džejna Džaferbegović je nastupila u kategoriji seniorke borbe -55 kg i sa dvije pobjede 7:2 i 4:0 došla do finala, gdje je izgubila od Hrvatske predstavnice rezultatom 6:3.

Iz KK Čelik ističu:

-Oba naša seniora pokazuju dobru formu pred državno prvenstvo BiH, koje se treba održati. Sljedeće takmičenje na koje KK Čelik planira nastupiti je Baščaršija Open 2019-.

E.Imamović; Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno