Košarka

Tri gostujuće pobjede OKK Abeceda u 2.kolu Lige mladih ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinske selekcije OKK Abeceda iz Zenice u 2.kolu Lige mladih ZDK, bile su gosti svojim vršnjacima iz KK Maglaj i KK Tešanj. Sve tri selekcije Abecede (predpioniri, pioniri i kadeti) ostvarile su sigurne i uvjerljive gostujuće pobjede.

Evo rezultata:

Predpioniri KK Maglaj – OKK Abeceda 17:37

Pioniri KK Maglaj – OKK Abeceda 39:57

Kadeti KK Tešanj – OKK Abeceda 57:95

Najmlađe selekcije OKK Abeceda imali su veoma uspješno gostovanje u Maglaju u rezultatskom smislu i ukupnoj atmosferi tokom ovog gostovanja. Dječaci rođeni 2007.godine i mlađi, iz Abecedine škole košarke ubilježili su svoje prve minute nastupa u ligi.

-U predpionirskoj utakmici kod OKK Abeceda kapiten Danin Nuhanović postigao je 16 poena, Faruk Duvnjak 10. Za OKK Abecedu debitovao je Zaim Duvnjak, 2008.godište, i pobrao sve simpatije domaće publike zbog nekoliko izvanrednih poteza i velike borbenosti.

-Kod pionira OKK Abeceda kapiten Ajdin Spahić postigao je 22 poena, Rijad Muslić 12 i Dino Muharemović 10 poena.

-Odigran je i prijateljski meč između KK Maglaj i OKK Abeceda, godišta 2007. i 2008., u fer i korektnoj igri i pravoj sportskoj atmosferi i druženju, a priliku da zaigraju dobili su svi dječaci. Ova ekipa najmlađih članova OKK Abeceda nastupila je u sastavu: Dino Alić, Adnan Alić, Faris Kasap, Ahmet Spahić, Dženis Čišić, Bakir Delić, Zaim Duvnjak, Danis Durmić, Hanad Ćatić, Adin Karić, Adin Lušija, Eldin Krkić, Faris Husejnović. (Trener Haris Milak).

Iz OKK Abeceda zahvaljuju se domaćinu, KK Maglaj, na gostoprimstvu, lijepom i ugodnom druženju.

Kadeti OKK Abeceda gostovali su u Tešnju kod KK Tešanj i zabilježili su ubjedljivu pobjedu od 95:57.

Najefikasniji kod Abecede bili su Adis Zec sa fenomenalnih 47 poena i 11 trojki, Denni Ćuković 17 poena i 3 trojke, Omar Piljug 8 p., Anel Bardak 6 p. i dvije trojke, Anel Zlotrg 6 poena.

Čestitke za vrijedne gostujuće pobjede OKK Abeceda i od sportske redakcije portala Zenicablog.

E.Imamović, Foto galerija OKK Abeceda



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno