Košarka

Košarkaši Čelika gostuju u Donjem Vakufu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši Čelika gostuju u Donjem Vakufu – U A1 ligi za košarkaše odigrana su tri prvenstvena kola. Očekivano dobre rezultate na startu sezone ostvarila je ekipa Gradine iz Srebrenika, koja je ujedno i glavni favorit za najviši plasman. Na drugoj strani ni najvjeći optimisti nisu očekivali dobar start košarkaškog kluba Čelik.

Ekipa sakupljena u posljednji trenutak, bez adekvatnih priprema i zaokružene finansijske konstrukcije za narednu sezonu, na otvorenju sezone upisala je dvije uzastopne pobjede. Na domaćem parketu protiv Igmana sa 67:58 i u Bugojnu sa Iskrom 94:93.

U trećem kolu bili su slobodni. Trener zeničkih košarkaša, Armel Mujaković, u pauzi kola pokušao je odigrati prijateljsku utakmicu, ali nisu uspjeli u Zenici pronaći slobodan termin niti u jednoj dvorani. Iako proteklih osam mjeseci igrači i treneri nisu dobili niti jednu marku od obećanih skromnih stipendija, nastavili su sa trenažnim radom. Već narednog vikenda očekuje ih gostovanje u Donjem Vakufu kod ekipe Promo.

Pod upitnikom je jedino nastup bolesnog Muhameda Gaka. Utakmica 4. kola A1 lige Promo-Čelik igra se 5. novembra od 18 sati.

(M.P.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno