Košarka

Trenerica prvakinja BiH o utakmici u Zenici: Uslovi za igru su bili lošiji, prehladno je bilo unutra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vesna Džuver, šef struke prvakinja Bosne i Hercegovine, osvrnula se na derbi utakmicu odigranu sinoć u Zenici protiv Čelik BH Telecoma:

“Što se tiče utakmice sinoć mislim da smo dominantniji na pozicijama pleja i spoljnih igrača u velikoj meri. S tim da se naši visoki igrači također imaju kvalitet, ali nam se igra zasniva više na spoljnoj liniji”, ističe Džuver i nastavlja:

“Uslovi za igru su bili lošiji, prehladno je bilo unutra i možda je to uticalo da je više vremena trebalo da se rastrčimo. Smatram da smo u fizički boljoj kondiciji a također imamo veći roster što naravno olakšava igru”, istakla je Džuver.

Nakon što su klubovi u Zenici imali problem zbog odnosa Gradske uprave i JP za sportske objekte i terene Zenica, gdje su na skoro mjesec dana ostali bez prostora za treniranje i igranje utakmica, nakon što su odnosi relaksirani i sredstva obećana, ekipe su ponovo počele da igraju svoje susrete u Zenici. Ipak, na račun ušteda Javno preduzeće koristi sve moguće opcije kako bi uštedili sredstva, pa i na štetu igranja utakmica Premijer lige. Nadamo se da će Gradska uprava u narednoj godini izdvojiti dovoljna sredstva da bi Arena “Husejin Smajlović” imala dovoljno da bude centar zeničkog sporta i da radi u svom punom kapacitetu i da neće dolaziti do situacija gdje klubovi neće igrati i trenirati u svom gradu ili gdje će se ušteda praviti na uslugama, kako bi Javno preduzeće preguralo još jednu godinu sa kakvim takvim finansijama.

Izvor: BH Basket



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno