Košarka

Poraz OKK Čelik WWIN u Areni od KK Ilidža

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 9. kola A2 lige, grupa Jug ekipa OKK Čelik WWiN ugostila je danas, 17.12.2023.godine, ekipu KK Ilidža u zeničkoj Areni “Husejin Smajlović”, teren „C“, pred oko 50 glrdalaca.. Pobjedu u ovom meču ostvarila je favorizovana gostujuća ekipa Ilidže.

Konačan rezultat i rezultati po četvrtinama:

OKK Čelik WWiN – KK Ilidža  74:81  (12:32), (19:21), (19:17), (24:11);

Sastav ekipe OKK Čelik WWiN i strijelci:

Asmir Đananović (cap) 21, Hamza Begagić 12, Tarik Huseinbegović 8, Leo Šendula 7, Dani Bilić 23, Taib Begović, Anel Selimagić, Vedran Pojskić 3, Edvin Bešlić, Nadin Imamović. (Trener Admir Hasić, pomoćni trener Armin Smajlović, predstavnik kluba Siniša Ignjatić);

Najefikasniji kod OKK Čelik bili su Dani Bilić sa 23, kapiten Asmir Đananović 21 i Hamza Begagić sa 12 poena.

Kod Ilidže prvi strijelci su bili Ishak Kolar sa 22, Edis Baberović (cap) 16 i Anel Milak 10 poena.

Košarkaši OKK Čelik WWIN su danas nastupili dosta oslabljeni i bez četvorice igrača iz ranijeg rostera, kako nam je saopštio prije utakmice mladi trener Zeničana, Admir Hasić. Nedostajali su Ajdin Zejnirović, Adin Terzić, Meša Ekinović i Emel Šuvalić.

Ekipa KK Ilidža, trenera Adisa Beganovića, nastupila je u punom rosteru i imala je mogučnost stalne rotacije, što su oni i radili. U ekipi Čelika u igru je ulazilo samo sedam igrača, a prednost u „dužoj klupi“ i rotaciji gostiju bila je nenadoknadiva za domaće.

Prvu četvrtinu gosti su odigrali fenomenalno, dobili je sa 12:32 i utakmica je bila, gotovo, „.prelomljena“.

U drugoj četvrtini nešto bolja igra domaćih, završilo je 19:21, pa je na poluvremenu 31:53 za goste.

Treću i četvrtu četvrtini rješili su domaći u svoju korist, 19:17 i 24:11, i ublažili visoko vođstvo gostiju nakon prve četvtine. Završilo je sa zasluženih 74:81 za KK Ilidža.

OKK Čelik WWiN je na omjeru od tri pobjede i šest poraza, 12 bodova u devet odigranih utakmica, dok je KK Ilidža na omjeru od sedam pobjeda, jedan poraz, 15 bodova i jednu utakmicu manje.

Test i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno