Sudske klupe

Tokom racije u kafani u centru Zenice kod gosta pronađena bomba “kašikara”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tokom racije u kafani u centru Zenice kod gosta pronađena bomba “kašikara” – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u trinaest slučajeva. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do Kantona registrovano je 10 krivičnih djela.

Zenica

U 21,0o sati u Zenici u ulici M.S.Serdarevića br. 4 prilikom racije u UO “Caffe bar club” od strane lica A.M iz Zenice počinjeno je krivično djelo posjedovanja jedne ručne bombe kašikare, koja je pronađena prilikom pregleda istog. Lice lišeno slobode. Sačinjena službena zabilješka.

Kakanj

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju izvršen je pretres-racija ugostiteljskog objekta bivši caffe “Livingston”, koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, općina Kakanj. Prilikom pretresa zatečene B-K. D (1991) iz Visokog pronađen je jedan paketić umotan u pvc foliju u kojem se nalazio bijeli prah koji asocira na opojnu drogu “speed”. Takođe je tokom pretresa unutrašnjosti navedenog objekta, u šanku ispod kafe aparata pronađena jedna ručno smotana cigareta tzv “joint” sa sadržajem suhe biljne materije koja aspocira na opojnu drogu “marihuanu”, za koji je Lj.E (1977) iz Kaknja navela da je njeno vlasništvo. Navedena lica 21,00 sati su lišena slobode i privedena u prostorije PS Kakanj, gdje je nad istim zavedena krim.obrada uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona registrovano je 11 saobraćajnih nezgoda kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na magistralnom putu M-17, u naseljenom mjestu Moševac, došlo je do kvara teretnog vozila marke “VOLVO” registarskih ozanaka A90-J-565 sa priključnim tmv.marke “ZAD”, registarskih oznaka E91-O-366, vlasništvo ŠIRBEGOVIĆ DOO Gračanica. Zbog nemogućnosti pokretanja vozila u pogon, saobraćaj se od 11,00 sati odvijao naizmjenično jednom kolovoznom trakom. U vremenu od 13,00 do 13,20 sati saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen kada je od strane radne mašine uklonjeno teretno vozilo sa kolovozne trake.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Ze-Do kantona nije bilo požara i eksplozija.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno