Nogomet

Tempo Sport drugi, Hodžić najbolji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Kaknju odigran Memorijalni turnir pjetlića „Amar Goralija“. Pobjednički pehari ekipama kakanjskog Rudara. Tempo Sport drugi na turniru, a najbolji igrač Amer Hodžić (Tempo Sport).

Na terenu FKRudar u Kaknju održan je jednodnevni Memorijalni turnir pjetlića na kojem su učestvovale najmlađe selekcije 14 ekipa iz sedam nogometnih/fudbalskih škola sa oko 210 dječaka. Turnir pod nazivom “Amar Goralija” održan je u znak sjećanja na ovog dječaka, koji je trenirao u mlađim selekcijama FK Rudar (K) i nesretno preminuo na travnjaku, nakon što je povrijeđen stativom okvira gola. Dogodilo se to na treningu prije dvanaest godina.
Na ovom turniru i zenička ekipa NK Tempo Sport imala je predstavnike u obje kategorije. U uzrastu 2005/2006 godište osvojili su drugo mjesto, nakon što su u finalu poraženi sa 1:0 od ekipe FK Rudar Kakanj 1, dok je mlađa ekipa Tempo Sporta poražena, takođe, sa 1:0 u polufinalu od ŠF „Mlade nade“ iz Sarajeva.

Najuspješnije su bile ekipe kakanjskog Rudara, koje su u finalnim mečevima bile bolje od Tempo Sporta iz Zenice (generacija 2005/06.), odnosno Škole fudbala “Mlade nade“ iz Sarajeva (generacija 2007. i mlađi).
Uzrast 2005/2006, završni rezultati:
Polufinalne utakmice
Rudar l – Rudar-2 6:0, Tempo Sport;Škola fudbala Mlade nade 1:0
Utakmica za treće mjesto
FK Rudar-2 – ŠF Mlade nade 0:0 (penali 2:1).
Finalna utakmica
FK Rudar l – Tempo Sport 1:0
Za najboljeg golman proglašen je Sanin Mušija iz Rudara, kojem je nagradu uručio Samir Trako.
Najbolji igrač u ovom uzrastu je Amer Hodžić iz ekipe Tempo Sport. Nagradu je dodjelio Nazif Terzić trener juniora kakanjskog Rudara.

Turnir za djecu rođenu 2007. godine i mlađi:
Polufinale
ŠF Mlade nade-Tempo Sport 1:0, Rudar ll – ŠF „Osmica“ 0:0 (penali 3:2)
Finale
Rudar ll –ŠF „Mlade nade“ 3:0
Najbolji igrač je Alen Palić iz FK Rudar 2. Nagradu je dodjelio Džemal Pačariz, trener u FK Rudar Kakanj.
Za najboljeg golmana proglašen je Adin Musić iz Škole fudbala Osmica (Breza), a nagradu je dodjelio Kemal Šabić, trener kadeta FK Rudar Kakanj.
Poklon bratu rahmetli Amara ispred FK Rudar uručio je Amel Kozlo, a dres i šorc najboljem igraču godišta 2007. Alenu Paliću uručio je predstavnik butika Šeha.
Bila je ovo prava revija nogometnih nada iz Kaknja, Breze, Sarajeva, Zenice i Pazarića.
Organizacija i suđenje također zaslužuju da se pohvale, istakli su učesnici turnira.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno