Nogomet

Popović u Čeliku, ekipa od 6.jula na Zlatiboru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je uprava kluba u dogovoru sa šefom stručnog štaba NK Čelik Borisom Pavićem dogovorila nastavak saradnje sa nosiocima igre iz protekle polusezone, danas je ekipu Čelika pojačao i sada već bivši nogometaš Slavije, Goran Popović koji igra na poziciji desnog bočnog. Goran Popović je u dosadašnjoj karijeri pored ekipe iz Istočnog Sarajeva nastupao za Kozaru i Laktaše, a protekle sezone u ekipi Slavije skupio je 27 nastupa u kojima je postigao dva pogotka, a tome je dodao i tri asistencije.

Što se tiče konstruisanja igračkog kadra NK Čelik za narednu sezonu, pored Popovića i Baraća koji se vratio na Bilino polje, do kraja naredne sedmice očekuje se dolazak jednog veznog igrača, kao i centralnog napadača koji bi upotpunio tim Borisa Pavića.

Podsjetimo, nove ugovore sa ekipom Čelika potpisali su Fenan Salčinović, Semir Bukvić, Emir Jusić, Mahir Karić, Semir Bajraktarević, Vernes Selimović, Jovo Kojić i Zlatko Kazazić čime je ispunjena jedna od želja Borisa Pavića da na okupu ostane okosnica tima iz prethodne polusezone. Klub je do sada napustio jedino Alen Dedić koji će karijeru nastaviti u Njemačkoj, dok je Renato Gojković u potrazi za inostranim angažmanom.

Prema riječima Borisa Pavića koji želi da njegov tim u novu sezonu uđe što spremniji obzirom na velike ambicije koje imaju, te da nastave tamo gdje su stali na kraju proljetnog dijela prvenstva. Nogometaši Čelika boravit će na Zlatiboru u periodu od 6. do 15. jula kako bi se dodatno spremili za narednu sezonu koja će biti mnogo zahtjevnija u odnosu na prethodnu obzirom da će ligu napustiti šest klubova, te da se zbog toga većina klubova Premijer lige BiH dodatno pojačava.

Sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno