Zenica

Tehnička škola: projekat D.Y.R.D.E.K.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Projekat D.Y.R.D.E.K ( Did you really do everything kind ? ) čine dvije različite faze . Prva faza projekta je prikupljanje donacija (novac,slatkiši,hrana i igračke) u Tehničkoj školi Zenica , te u tržnim centrima , kao i u centru grada . Sakupljanje donacija bi se obavljalo tako što bi na holu Tehničke škole i u gradu ispred velikih marketa bile postavljene kutije u koje bi građani mogli stavljati svoje priloge . Nakon toga bi se stvari ”filtrirale” i pakovale u paketiće za djecu sa posebnim potrebama , te paketiće za djecu nastradalih rudara rudnika mrkog uglja Raspotočje (05.09.2014.).

Također smo stupili u kontakt s mogućim donatorima , koji bi nam pomogli pri realizaciji ovog projekta . Druga faza se sastoji u dijeljenju paketića i zajedničkog druženja uz pjesmu i stihove sa učenicima te škole . Preko uprave osnovne i srednje specijalne škole i ostalih srednjih škola u našem gradu dobili smo socijalno ugrožene porodice , iz kojih neka od te djece potiču . Prigodnim paketima sa hranom , sredstvima za higijenu i slatkišima namjeravamo posjetiti te porodice , kao i ostale porodice iz drugih škola koje su u sličnoj situaciji . Želimo svojim vršnjacima pomoći , usrećiti ih i stvoriti im osjećaj važnosti , zajedništva i ravnopravnosti . Pokazati da jedni drugima možemo biti dobri sugrađani, komšije, poznanici , i što je najvažnije prijatelji .

CILJ
Potaknuti mlade ljude da postanu humanitarno (volonterski) aktivni i općenito aktivni u društvu .
Pokazati ljudima da smo svi članovi jedne zajednice bez obzira na zdravstveno i društveno stanje , i trebamo postati dobri saradnici , sugrađani i prijatelji sa izgrađenim senzibilitetom jedni prema drugima .
Razvijati i podsticati pozitivni sistem vrijednosti i solidarnosti među ljudima .
Osvijestiti i animirati društvo o postojanju specifičnih grupacija koje su ustvari sastavni dio društva .
Pomoći socijalno ugroženim porodicama u našem gradu i omogućiti im što bolje uvjete za život .

FB stranica: Dyrdek – Udruženje učenika Tehničke škole



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno