Zenica

Seminar u organizaciji Rijaseta i Muftijstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Kancelarije reisu-l-uleme, Centra za dijalog Wesatijja i Muftijstva zeničkog, u Zenici je održan seminar za glavne imame i predsjednike medžlisa Islamske zajednice Muftijstva zeničkog. Seminarom je rukovodio mr. Nusret ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH, a učesnicima seminara obratio se i mr. Husein-ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme.

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović učesnicima seminara prezentirao je informaciju o stanju vjerskog života na području Muftiluka zeničkog, uz poseban akcenat na alternativne forme vjerskog djelovanja. Kao eksperti, na seminaru su izlaganja imali akademik Enes Karić, mr. Ekrem Tucaković, i gosp. Muhamed Jusić, koji su učesnicima seminara izložili sljedeće teme: ”Kako govoriti o islamu danas u Bosni i na Balkanu”, ”Kultura i sigurnost komuniciranja na Internet društvenim mrežama” i ”Događaji u muslimanskom svijetu i njihove refleksije u BiH”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno