Ostali sportovi

Tajan u jesen – U susret prvom danu jeseni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tajan u jesen – U susret prvom danu jeseni – Nakon ispenjanog najvišeg vrha u Bosni i Hercegovini planine Maglić i sumiranja utisaka Vedra kolona od 67 učesnika se 22.09.2019. godine uputila na izletište Ponijeri i Park prirode “Tajan”, koji je smješten na tromeđi općina Zavidovići, Kakanj i Vareš, na nadmorskoj visini 1297 m. Područje Parka prirode bogato je kanjonima, prirodnim kamenim mostovima sa pećinama, jezerima, speleološkim objektima, endemskim biljkama.

Na izletište Ponijeri se stiglo u 09:00h, odakle se nakon brifinga od strane vodiča krenulo ka vrhu Tajan. Staza se prostirala kroz šumu, bogatu prekrasnim mirisima, bojama i kupinama, kojih je bilo u izobilju, te kroz koju se pružao pogled na okolna brda i vrhove planina.

Laganom šetnjom sa kratkom pauzom Vedra kolona je stigla na vrh Tajan, odakle se pružao prelijep pogled na Smetove, Lisac, Vlašić, Tvrtkovac i mnoge druge vrhove. Boje jeseni su doprinijele da pogled bude još fascinantniji.

Očarani jesenskim bojama, vrhovima i samim Tajanom Vedra kolona je nakon pauze krenula nazad do Ponijera, ali ovaj put upoznavajući drugu stazu kroz Park prirode „Tajan“.

Po povratku na Ponijere i zajedničko slikanje, uslijedila je posjeta Medenoj dolini i uživanje u prirode, životinjama, domaćim jelima. Upriličena je dodjela diplome najmlađoj članici Vedra, Jašarspahić Meli, koja je sa svojih nepunih 10 godina popela najviši vrh BiH Maglić. Ikrene čestitke Meli na uspjehu, ali i njenim roditeljima koji je prate u svakom njenom pohodu. Diplome su dodijeljene i Milici Petrović, te Doglod Mehmedu, najstarijim članovima Vedra, koji svakodnevno promovišu Udruženje. Ponosni smo što ste dio Udruženja VEDRO i što svojom mladošću s jedne strane i starošću s druge strane uljepšavate sve naše ture.

U 16:00h Vedra kolona se uputila za Zenicu i u susret novom pohodu, o kojem će uskoro biti više informacija.

Do slijedećeg uspona VEDRO vam bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno