Ostali sportovi

Solidan plasman Zeničanina Dine Markovića na međunarodnom turniru “Goražde 2019”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Solidan plasman Zeničanina Dine Markovića na međunarodnom turniru “Goražde 2019” – U Goraždu je održan 12. međunarodni šahovski turnir “Goražde 2019”, a u organizaciji ŠK “Goražde”.

Turnir se igrao od 19.09.2019. do 22.09.2019. godine u Goraždu, na kojen je učestvovalo 45 igrača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Turske, među kojima su bili  jedan Internacionalni majstor (IM), dva FIDE majstora (FM) i jedan CM igrač.

U redovnim nagradama nagrađeno je deset prvoplasiranih, a dodjeljene su i specijalne nagrade.

Prvo  mjesto osvojio je Muris Konjičanin sa 5.5 poena iz 7 partija. Isto toliko su imali i drugoplasirani Sakarya Muammer Boran iz Turske i trećeplasirani Bajro Obuća, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijem. Četvrto  mjesto zauzeo je FM iz Crne Gore Armin Mušović sa 5 poena.

O težini turnira i neizvjesnosti govori sljedeći podatak, a to je da su 5.do 14.mjesta igrači sa 4.5 osvojena poena i o plasmanu je odlučivao dodatni kriterij.

U redovne nagrade su ušli još: 5. Neven Aleksić 6. Marko Jelčić 7. Mladi Zeničanin Dino Marković 8. Ivan Sesar 9. Slobodan Kuzmanović 10. FM Milan Miljković.

Igrao se švicarski sistem od 7 kola. Tempo igre je bio 90 minuta + 30 sekundi za svaki odigrani potez, a turnir je prijavljen kod FIDE za standard rejting listu.

Direktor turnira je bio Bajro Obuća IO,  sudije turnira su bili Semir Pleh FA i Lazar Stavnjak.

E.Imamović

Foto B. Obuća/D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno