Ostali sportovi

Krenula i Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – Poraz KK-BC Čelik u prvom kolu u Vogošći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krenula i Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – Poraz KK-BC Čelik u prvom kolu u Vogošći – Susretima prvog kola započela je Prva Liga FBiH u klasičnom kuglanju. I ove sezone u ligi učestvuje sedam ekipa, među kojima je i momčad KK-BC Čelik iz Zenice.

Voljom žrijeba u prvom kolu slobodna je bila ekipa KK Mostar.

Parovi prvog kola:

Vogošća – Čelik 5:3

Brotnjo – Tomislav 7:1

Bosna Visoko – Bihać (odgođeno)

Sa utakmice Vogošća – Čelik preuzimamo Izvještaj sa oficijelne facebook stranice KK-BC Čelik:

„Naša ekipa je imala jedno od bližih gostovanja u Vogošći. Potajno smo vjerovali da možemo iznenaditi domaćine i bili smo blizu da to i ostvarimo. U ovom susretu nismo mogli računati na iskusnog Aska Kahrimanovića, koji će zbog lakše operacije propustiti jesenji dio lige. Aska očekujemo, kao „novog“, u proljetnjem dijelu prvenstva.
U prvom setu sjajna igra Envera Tabakovića i povratnika u momčad Mirze Sabljakovića. Obojica ostvaruju set poene protiv Haurdića i Adrovića i dovode našu momčad u prednost 2:0.
U drugom setu na stazama su Kemal Lipovača i novajlija u momčadi Radovan Stanek. Stanek je, čini se, podlegao pritisku premijernog nastupa, te smo bili prinuđeni zamjeniti ga nakon dvije odigrane staze. Umjesto njega na staze je ušao nedovoljno zagrijani Davud Berbić koji nije uspio spasiti set poen za Vogošću koji osvaja iskusni Kasumović. S druge strane Lipovača je loše otvorio svoj susret sa Kerlom. Gubio je 2:0 i proigrao tek u trećem i četvrtom meču. Osvojio je te dvije staze, ali izgubio set poen zbog manjka čunjeva. Nakon drugog seta bilo je 2:2, ali i visoka prednost domaćina u čunjevima.
Treninzi su do sada pokazivali da su naš najraspoloženiji par Milan Hreščak i Kenan Ćurovac. Vjerovali smo da će donijeti preokret u susretu iako su nasuprot sebe imali sjajne igrače Alića i Čomagu. Hreščak je, još jednom, pokazao kvalitet, sigurnost i smirenost kad je najpotrebnije i vrlo lako došao do set poena. S druge strane Ćurovac nije bio u elementu i već nakon dvije staze se vidjelo da se neće moći suprotstaviti svom protivniku. Zamjenio ga je Medarić kojem je ovo premijerni nastup u 1.Federalnoj Ligi i povratak na kuglaške staze nakon skoro 30 godina. Vidjelo se da će Medarić biti dobro pojačanje za Čelik, ali mu je za kvalitetan rezultat potrebno još nekoliko treninga.
Na kraju 3:3 u set poenima i konačnih 5:3 pobjeda Vogošće zbog prednosti u čunjevima. Ostaje žal zbog poraza, ali i optimizam da ćemo u sezoni pred nama gledati mnogo kvalitetniji i borbeniji Čelik.
U narednom kolu dočekujemo ekipu Brotnja u Kaknju. Susret se igra u nedelju 29.9. u 12:00 sati“.

E.Imamović

Foto KK-BC Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno