Zenica

Švicarska delegacija u Gradskoj upravi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visoka delegacija Vlade Švicarske posjetila je  Grad Zenicu gdje je u sjedištu Gradske uprave održan sastanak sa gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem i njegovim saradnicima.
Delegaciju su predvodili Manuel Sager, generalni direktor Švicarske direkcije za razvoj i saradnju – SDC i Elisabeth von Capeller, pomoćnica generalnog direktora SDC-a i šefica Odjeljenja za saradnju sa istočnom Evropom. Sastanku su prisustvovati i predstavnici Ambasade Švajcarske u BiH: Heinrich Maurer, ambasador Švicarske u BiH , Joseph Guntern, direktor za saradnju Ambasade Švicarske u BiH, gospodin David Kramer, zamjenik direktora za saradnju, kao i predstavnica UNDP-a i Projekta integrisanog lokalnog razvoja – ILDP, gospođa Aida Laković –Hošo.
Razgovaralo se o pitanjima u vezi sa razvojnim prioritetima u Gradu Zenica, iskustvima u razvoju gradske infrastrukture te projektima koje finansira Vlada Švicarske (vodosnabdijevanje i otpadne vode i programu unapređenje mentalnog zdravlja.) Bilo je govora i o posljedicama prirodne nesreće koja je zadesila grad Zenicu u 2014. godini kao i o potencijalima za buduću saradnju.
Ocijenjeno je da je Švicarski program saradnje doprinio napretku političke stabilnosti, zaštiti ljudskih prava i prava manjina, unapređenju pravnog sistema, ekonomskom razvoju i zapošljavanju kako na lokalnom nivou tako i na nivou Bosne i Hercegovine.
Dosadašnja saradnja sa Gradom Zenica ocijenjena je odličnim partnerstvom, jer ono što je dogovoreno i realizirano je. Manuel Sager, direktor Švicarske direkcije za razvoj i saradnju najavio je nastavak saradnje sa Zenicom i podršku na provođenju prioritetnih projekata lokalnog razvoja u narednom periodu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno