Zenica

Hafiska dova za tri hafiza u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U SUBOTU U ENSAR DŽAMIJI U ZENICI. HAFISKA DOVA ZA TRI HAFIZA. U subotu 11.aprila 2015.godine u Ensar džamiji u Zenici, nakon podne namaza (iza 13 sati) biće održana promocija tri hafiza iz Zenice i proučena hafiska dova za sljedeće hafize:

hafiz Zehrid ef. Rešić, imam džemata Lukovo Polje-Zenica,
hafiza Sumejja Rešić, svršenica Elči Ibrahim-pašine medrese.
hafiza Fatima Skopljak, učenica šestog rareda Osnovne škole.

O najmlađoj među njima, hafizi Fatimi Skopljak, pisali smo početkom februara, kada je u Sarajevu u mektebu Begove džamije, položila hafiski ispit, tj. napamet proučila cijeli Kur’an pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ. Mlada hafiza Fatima Skopljak iz Pojska, Zenica, tek je šesti razred osnovne škole. Hifz je učila pred muallimom Ismailom Jusufovićem, koji je inače poznat po muallimskom radu, što svjedoči priznanje MIZ Zenica za kontinuiran rad u periodu 2001 -2007.
Inače, kandidati za učenje hifza pred Komisijom 15 dana kontinuirano napamet uče po dva džuza, te na taj dokazuju svoj hifz i stječu zvanje hafiza Kur’ana.

Ekrem Imamović za Zenicablog

54554ggggf



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno