Zenica

Sve je spremno za 7. Evropsku Noć istraživača – večeras 17h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sve je spremno za 7. Evropsku Noć istraživača – večeras 17h – Večeras je najzabavnija Noć nauke i istraživačkog rada – Evropska Noć istraživača! Po 7. put, ove godine u 10 bh. gradova, sa početkom u 17 sati biće održana Noć u kojoj je sve moguće – Noć koja slavi nauku, istraživački rad i inovacije!

Centralni dio Manifestacije u Banjaluci biće održan u Domu omladine, a vrata Evropskoj Noći istraživača otvorili su Tehnička škola Banjaluka, Muzej Republike Srpske, Muzej savremene umjetnosti, Dječije pozorište i Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpke!

Posebno iznenađenje za sve posjetioce je i 24 časovni Hackathon “Nauka za očuvanje kulturnog nasljeđa” koji će biti održan u “Robokids” centru, ali i mini konferencija “Science Talks” planirana za subotu, 29. septembar u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

Sve je spremno da ovogodišnja Evropska Noć istraživača nadmaši sve prethodne, zabavi sve uzraste i generacije, ali i još jednom pokaže da nauka može biti itekako zanimljiva.

Ulaz, te svi programski sadržaji i prateće aktivnosti su besplatni, a detaljan program se nalazi na: www.nocistrazivaca.ba i društvenim mrežama Noć istraživača BiH.

Generalni sponzor Manifestacije u Banjaluci je kompanija „Prointer“.

Evropska Noć istraživača je pokrenuta 2005. godine pod pokroviteljstvom FP7 programa Evropske unije i organizuje se svakog posljednjeg petka u septembru, s ciljem promocije naučnih istraživanja, karijere istraživača, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život. Od 2014. godine „Noć istraživača“ je postala „Evropska noć istraživača“ pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno