Zenica

Puna podrška nezavisnom, odgovornom i profesionalnom pravosuđu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Puna podrška pravosuđu – Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak u sklopu redovnih aktivnosti posjetio je Kantonalni sud u Zenici, kao najvišu instancu sudske vlasti u našem Kantonu. U razgovoru sa predsjednicom Suda Snježanom Čolaković upoznat je sa rezultatima koje ovaj Sud bilježi u segmentu ostvarene kolektivne norme i sa mjerama kojim će se postići da se većina predmeta rješava u zakonom propisanim rokovima.

“Mi smo dužni da našu institucionalnu saradnju unapređujemo i zbog toga sam ja danas ovdje. Uz puno uvažavanje nezavisnosti pravosuđa očekujem da se posebna pažnja usmjeri na predmete organiziranog kriminala i korupcije. Institucije pravosuđa ne smiju biti pod bilo kakvim političkim pritiscima i moraju imati najbolje materijalne i kadrovske pretpostavke da bi ispunili svoju društvenu zadaću” – naglasio je predsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak, podsjetivši kako je Vlada Zeničko-dobojskog kantona u prethodnom periodu velika sredstva uložila u unapređenje uslova rada u pravosudnim institucijama.

Predsjednica Suda Snježana Čolaković u razgovoru je istakla da od zakonodavne vlasti Zeničko-dobojskog kantona očekuje rad na stvaranju okruženja za što uspješniji rad sudova na području Zeničko-dobojskog kantona, da se podrže zakonodavne inicijative koje su usmjerene na povećanje efikasnosti sudskih postupaka, te da se radi na afirmaciji nezavisnosti pravosuđa, kao preduslovu za vladavinu prava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno