Info

Susret stipenditora i stipendista humanitarnog fonda “Gazi Husrev-beg”

Susret stipenditora i stipendista humanitarnog fonda Gazi Husrev-beg

Povodom 20 godina realizacije aktivnosti “Stipendije” koja djeluje u okviru humanitarnog fonda Gazi Husrev-beg Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj. 19. septembra 2021. je upriličen susret i druženje stipenditora i stipendista ovog Fonda.

Druženje se održalo u Tisakomerc d.o.o. u Golubinji gdje je domaćin bio dugogodišnji stipenditor ovog Fonda i privrednik, gospodin Nagib Mujkić. Ovom prilikom prisutnima su se obratili predsjednik Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, mr. Halim ef. Alibašić, Omer ef. Sarajlić, koordinator Fonda, Izet ef. Čamdžić, glavni imam MIZ Zavidovići i Edhem ef. Čamdžić koji su naglasili značaj ulaganja u obrazovanje budućih generacija.

Bivša stipendistica Fonda, doktorica Vahdeta Prasko, u svom obraćanju je izrazila želju za stipendiranjem studenata i učenika, te aktivnijim učešćem u budućem radu ovog humanitarnog Fonda na području Bosne i Hercegovine. Studentice, Ajša Luković i Amina Kovačević su iskoristile priliku da se u ime stipendista zahvale donatorima, našim Bošnjacima u Njemačkoj koji su u proteklih 20 godina dodijelili čak 3000 stipendija.

Zvanična podjela stipendija održat će se u utorak, 21. septembra 2021. godine u Gazi Husrev- begovoj medresi poslije podne namaza. Fond će nastaviti djelovati na području Bosne i Hercegovine sa ciljem obezbjeđenja što većeg broja stipendija i za narednu godinu. Nakon današnjeg druženja akciji “Stipendije” se pridružilo deset privrednika i bivših stipendista, vođeni idejom da je tvoje samo to što daš!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: