Info

VIDEO+FOTO: Tim Politehničkog fakulteta UNZE treći na regionalnom Hakaton takmičenju u Crnoj Gori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veliko regionalno takmičenje pod nazivom Hakaton Smart Nikšić održano je od 14.09. do 16.09.2021. godine u Nikšiću, u Crnoj Gori. Učestvovalo je oko  40 takmičara koji su radili u kontinuitetu punih 48 sati na rješavanju problema Općine Nikšić iz oblasti turizma, dobrog upravljanja i arhiviranja.

Takmičenje je održano u Informaciono preduzetničkom centru Tehnopolis u suradnji sa partnerima iz Intera TP, grada Zadra, BIT Centra Tuzla i sveučilišta u Zadru, u okviru projekta 2CODE, koji je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondovima Europske unije.
Four Amigos, tim iz Zenice, koji su sačinjavali Eldar Tutnjić, Ajnan Talić, Mia Hajder i Emina Berbić, studenti Politehničkog fakulteta u Zenici osvojili su treće mjesto. Oni su radili na kreiranju softvera za rješavanje problema nepostojanja e-servisa za upravljanje i izdavanje dokumenata, kao i mogućnosti elektronske prijave problema. Njihov slogan je brzo i lahko do svog dokumenta svako.
Ekipa Zenicabloga čestita našim sugrađanima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno