Sudske klupe

Sud potvrdio optužnicu zbog paljevine: Zatvorenik u KPZ-u pokušao zapaliti ćeliju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona dana 25.08.2022.godine podiglo je optužnicu protiv Ikić Denisa zbog krivičnog djela paljevina iz člana 301. stav 1. KZ F BiH. Optužnica je u cijelosti potvrdena dana 26.08.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Opcinskog suda u Zenici.

Napomena: Informacija koju objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, sadrži presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja. Optužnica koja se nalazi u prilogu objave je anonimizirana u cilju zaštite oštecenih lica, svjedoka, službenih evidencija…

OPĆINSKI SUD U ZENICI – Sudiji za predhodno  saslušanje – Z E N I C A

Na osnovu člana 45 stav 2 tačka i) u vezi sa članom 241 stav 1 Zakona o krivičnom postupku FBiH, podižemo O P T U Ž N I C U   Protiv: IKIĆ DENISA, iz Zenice, osuđivan, što je: dana 16.04.2021.godine, oko 10,30 sati, za vrijeme izdržavanja kazne zatvora u KPZ ZT Zenica, u sobi broj 6, Disciplinskog odjeljenja u II Paviljonu, pomoću podesnog sredstva – upaljača ili šibice zapalio posteljinu na krevetu, svjestan da na taj način može izazvati požar i da se on može proširiti na ostatak sobe i zgrade, što je i htio, što se ubrzo zatim i desilo, da bi brzom intervencijom uposlenika navedenog zavoda taj požar bio lokalizovan u kojem su  navedene stvari, zajedno sa TV aparatom marke „Vivax“, zidovima i stolarijom na koje se on bio prenio, bile uništene i oštećene, čime je počinio krivično djelo Paljevina iz člana 301 stav 1 KZ F BiH.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno