Sudske klupe

Sud potvrdio optužnicu da su Jasmin i Ulmihana zlostavljali i zanemarivali troje djece

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 05.09.2022.godine, podiglo je optužnicu protiv Mujanović Jasmina i Kurtalić Ulmihane zbog produženog krivičnog djela zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika iz člana 219. stav 1. u vezi sa članom 55. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 07.09.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

Informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, sadrži presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja. Optužnica koja se nalazi u prilogu objave je anonimizirana u cilju zaštite oštećenih lica, svjedoka, službenih evidencija…

OPĆINSKOM SUDU U ZENICI -Sudiji za prethodno saslušanje- Z E N I C A – Na osnovu odredbi člana 45. stav 2. tačka i), člana 241. stav 1. i člana 242. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, p o d i ž e m o O P T U Ž N I C U Protiv:

1.MUJANOVIĆ JASMINA iz Zenice, osuđivan presudom Općinskog suda u Zenici broj: ……… od 05.06.2020. godine, za krivično djelo iz člana 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH, na kaznu zatvora u trajanju od 2 mjeseca, ne vodi se drugi krivični postupak,
2. KURTALIĆ ULMIHANE, iz Zenice, neosuđivana, ne vodi se drugi krivični postupak,

što su,

u dužem vremenskom periodu tokom 2021. godine, pa do 04.03.2022. godine, na području Zenice, kao roditelji grubo zanemarili svoje funkcije zbrinjavanja i odgoja zajedničke mldb. djece i to: mldb…….., ……… i …….sa kojim žive u zajedničkom domaćinstvu, na način da su usljed konzumiranja alkohola i droga, propustili da vode brigu o higijeni i zdravlju djece, odlasku u školu mldb. ……. i njegovim školskim obavezama, te djecu ostavljali često bez nadzora i fizički kažnjavali, kao i opstruirali saradnju sa JU Centrom za socijalni rad Zenica tokom vođenja postupka i posjeta porodici, iako su svjesni da tako postupajući grubo zanemaruju funkciju zbrinjavanja i odgoja djece, to i htjeli, zbog čega su od strane oca osumnjičene K. I. i prijavljeni JU Centru za socijalni rad Zenica, dakle, kao roditelji grubo zanemarili svoju funkciju zbrinjavanja i odgoja djeteta ili maloljetnika,čime su, svako ponaosob, počinili produženo krivično djelo Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika iz člana 219. stav stav 1. KZ F BIH, u vezi sa članom 55. istog Zakona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno